Homepage › Forums › 3. Fiset shqiptare, vëllazëritë, familjet › Fiset Malesore
- This topic has 22 replies, 7 voices, and was last updated 1 week, 1 day ago by
L.Kastrati.
-
AuthorPosts
-
August 16, 2025 at 11:51 pm #4077
Faleminderit shum per pergjigjen!
A ka informacione per trungun familjar te Gashit te vjeter?
August 17, 2025 at 11:22 pm #4078Vetem informacione personale/familjare cka mund te kete, jo kolektive. Fisi Gash eshte zhvendose dhunshem shume heret nga Tropoja per ne Kosove, qysh deshmon relacioni i vitit 1697, dhe legjendat, traditat, historite dhe elementet e tjera identitare te fisit pothuajse kane humbur dhe nuk jane trasheguar sic ka ndodhe me rastet e fiseve tjera.
Per trung familjar, sa kam pa deri tani, familjet e Decanit dhe te Carrabregut te cilat kane lidhje gjaku, mbajne mend rreth 19-21 gjenerata.
Attachments:
You must be logged in to view attached files.August 18, 2025 at 12:35 am #4080Te falenderoj shum per kto pergjigje te shpejta!
E kam edhe nje pyetje te tjeter vlla
Familja jem thuhet qe rrjedh nga fisi kastratit dhe si vend i prejardhjes u percjell brez pas brezi qe jemi te ardhum nga Malsia e Madhe/ Shkodra
Un e kam kry nje test te ADN-së dhe rezultati isht haplogrupi R-Y177774, cili nuk osht gjetur nder kastratvet te tjer
Un vij nga fshati Karaçeva e eperme ne Kosoven lindore dhe kto jon historiat e mahallave ton sipas nje autori ne vitet 30′ (pershtaten me çka na kan thon te vjetrit):
•Veliajt (29 shtëpi), nga fisi i Kastratit. Me origjinë janë nga Malesia, ndërsa këtu të ardhur nga Luma para 170 viteve.
•Gegajt (11 shtëpi), nga fisi i Kastratit; të vendosur pas Veliajt.
•Ajduku (18 shtëpi),
•Tusha (8 shtëpi) dhe
•Xhezdani (13 shtëpi), nga fisi i Kastratit; të vendosur si tri vëllëzer pas thirrjes së Gegiqëve.
Un jam pasardhes i Hajdukit ( Unë- Baba- Gjyshi- Maksut- Ali- Maksut- Halim – Maksut- Hasan Hajduki- Ukë) dhe kusherit e mi m’kan tregu qe ne me Gegajt e kemi relacionin daj/ nip
Çfar kupton ti me ket fjali?
August 20, 2025 at 2:35 pm #4081Haplogrupi yt cartazi nuk eshte prej rrenjes origjinale te fisit te Kastratit. Tani, nuk e di nese ne Malesi ne mes anaseve te Kastratit ekziston kjo lloj dege dhe rrjedhni nga aty, apo thjesht jeni te hyre ne fis. Ndoshta ne fis keni hyre pas vendosjes ne Karaçeve, per shkak te vellazerive te tjera te Kastratit qe qenkan aty, apo edhe gjate migrimit. Per linjen R-Y177774 me shume hollesi mund te tregoj @Albani se cilave fiseve/familjeve iu takon, pasi nuk kam njohuri mjaftushem.
August 20, 2025 at 3:33 pm #4082une me sa e di ne jemi nipat e Kastratve ne Karaçev dhe paraardhesi i jon ka dal ktu
nje kusheri m’ka tregu qe ne jemi te ardhum nga fshati Tërstenë ne Kamenic.
Ata identifikohen si Krasniq
October 2, 2025 at 7:03 pm #4123Ju pershendes!
Dajt e mi kan kusheri qe jan konfirmu gjenetikisht qe kan prejardhje nga Lohja
Trungun familjar e qojn deri te brezi 10/11 deri tek nje shqiptar katolik i quajtur Gjon cili u lind per afersisht ne vitin 1690-1700
A ka ndonje material ku paraqitet gjenealogjija e fisit Lohja ose ni burim tjeter cilin mund ta perdori per me hulumtu ma shum breza te ksaj ane?
Faleminderit shum!
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.