Homepage › Forums › 4. Linjat atërore (Y-DNA) › E-V13>CTS9320>BY4526>Y20805>Y227848: Llapashtica, Gubetini, Havolli, etj. › Reply To: E-V13>CTS9320>BY4526>Y20805>Y227848: Llapashtica, Gubetini, Havolli, etj.
Une jam ne degen e kesaj familje, mbiemri Gubetini. A dihet prej cilit vend kan kalu ne Llap Havollët ngaqe po thu qe kan kalu ne 1740?
sa i perkete linjes se Poterajve, na Gubetint sipas te pareve me Poterajt nuk martohemi. Disa Gubetin e kan mbajt emrin Potera deri vonë, mirepo jo dega ime. Interesant eshte qe ata te Llaushes qe i permende, konsiderohen fis edhe me Potera te Zhabarit me sa dij. Nje i testuar nga ata doli G2a, pra as ne lidhje me Gashin e Tropojes as me Gashin e Llapashtices.
Nuk e di. Sipas nje rrefimi te nje plaku nga lagjja Cakaj (Cakiqi) qe e kom pa ne youtube, keta fillmisht vendosen ne fshatin Gerdoc te Llapit. Aty, pasi qe eshte fshat kalimtare, vrasin disa postar qe kalonin nga Nishi per Prishtine e Shkup, ku me c’rast i denon pasha e tek pastaj ikin me ne veri te territorit dhe tentojne te kalojne ne Letanc. Meqense ne Letanc ishte Blakcori, Pasha (me gjase Gjinolli) ia cakton per vendbanim Llapashticat (e Eperme, Poshtme).
https://www.youtube.com/watch?v=jztZeSbSkkc rrefimi per kete pjese fillon ne min 7:40
Ju si Gubetin e keni origjinen nga Toplica dhe vendoseni pastaj ne Terrnave, apo jam gabim?